Ragasztástechnika csúcsminőségben: páratartalom szabályozással

2014-12-16 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 2013 | címkék: csarnokpárásítás, iparipára, páratartalom szabályozás, páratartalom

 

Magyarország északi határához közel egy szegényes falu szélén épült fel a Mono Ipolyfabrik Kft csarnoka. Itt gyártják a nagy autókonszernek prémium kategóriás autóihoz a dekorációs elemeket és belső burkolati eszközöket.

Az oldhatatlan kötéssel rögzített részek nem készülhetnek mérgező anyagokból így nem marad más mint a vízbázisú ragasztás. Ezen technológia egyik legfontosabb eleme a ragasztás minőségét jelentősen befolyásoló környezeti hőmérséklet és páratartalom. Az iCool-t kérték fel hogy a ragasztó csarnok párásítását oldja meg a lehető legnagyobb pontossággal szabályozva.

A szekcionált csarnokban több lépésben folyik a munka, de minden csarnokrész levegőjét be kell állítani a megfelelő fizikai értékekre. Ezért több körös vonalsoros párásító rendszert építettünk ki. A Vízkezelő, a szivattyú, és a körök vezérlését egy programozható logikai vezérlővel oldottuk meg mellyel a legapróbb változást is nyomon lehet követni. Illetve vissza lehet ellenőrizni. A rövid tesztüzem alatt is bizonyította a telepített párásító rendszer, hogy a fennálló szélsőséges körülmények között is tartani tudja a megadott páratartalmi értéket.

A kezelő rendszer használatának oktatása után átadtuk a párásítást. Ezzel jelentősen csökkentve a selejt képződését a gyártás során. A nagy értékű szövetek, anyagok eszközök, a megfelelő körülmények miatt nem károsodnak. A hibás termékek száma erősen konvergál a nullához.

 ilyen burkolatok készülnek csarnokpárásítás mellett

 

Egyszerű vezérlés

Előkészület a gyártásra

Párásítási igénye esetén keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén. Találjuk meg a legjobb megoldást az Ön számára is

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Hideg helyek párásítása

Hideg helyen párásítani igen problémás feladat. A harmatpont közelében a pára levegőbe juttatása komoly kihívást okoz. A kis mennyiségű vizet nagyon gyorsan kell eloszlatni a levegőbe.

Ennek a ...

Nyomdatechnika felső fokon csarnok párásítással

 

Speciális inkjet nyomdatechnológiánál nagyon fontos a felhasznált papír minősége. A csarnokban lévő páratartalom jelentősen befolyásolja a papíron a festék elterülését és a nyomat minőségét.

 

Új szivattyú család a kínálatunkban

 A 2015-ös év sem kezdődhet fejlesztés és újdonság nélkül. Megjelent az ipar számára a már régóta várt tartósságát és felépítését tekintve az optimális példány.

A tartós igénybevétel nem ...

Evaporatív hűtés a gépgyártásban

 A WESCAST magyarországi gyárában is egyre jobbak a munkakörülmények. iCool termékekkel szereltük fel a gyártócsarnokot, így az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb páratartalom jelentősen kellemesebb munkakörnyezetet ...

Ami jó az jó: Csarnokpárásítás Ipolytölgyesen

 

Ipolytölgyesen megvalósított páratartalom szabályozásunkat átadás után azonnal bővíteni kellett.

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnokpárásítás (11), csarnok párásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), pormegkötés (8), páratartalom (8), porlefogás (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), ipari hűtés (5), páratartalom szabályzás (5), nyomda párásítás (5), iparipára (4), faipari párásítás (4), porlekötés (4), páratartalom mérő (4), csarnok hűtés (3), por megkötés (3), páraszabályzás (3), nyomda (3), nyomdaipari párásítás (3), istálló hűtés (3), bűzlefogás (2), nyomda ipari párásítás (2), szálló por megkötése (2)