Pauker Nyomda pára szabályzás

2015-11-16 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 1676 | címkék: nyomdai párásítás, csarnok párásítás, relatív páratartalom növelése, párásító fúvóka, párásító ventilátor

 A budapesti Pauker Nyomda párásítása

Két külön álló helységben szükséges volt a páratartalom szabályzás, a gépteremben, és a papírtárolóban. A gépteremben rendelkezésre állt kezelt víz, de utószűrésre itt is szükség volt.

A vezérlést egyedi rendszerrel valósítottuk meg szem előtt tartva, hogy a jövőben várható a rendszer bővítése is. 3 sorban helyeztük el a fúvókákat a megbeszélt helyekre rögzítve, összesen 30 db-ot. A kívánt értéket a rendszer 2-3 óra működés alatt eléri, a páraérzékelő pedig azonnal leállítja a párásítást a nyomdában. 1%-os csökkenés esetén a rendszer újra indul, így tartva az ideális légállapotot.

Nem volt elsődleges szempont, de a jó tervezés következtében ( a meglévő légtechnikához alkalmazkodva) a klimatikai viszonyok, ezáltal a dolgozók közérzete is jelentősen javult, amihez a szálló por csökkenése is hozzájárult (a vízpermet megköti a port).
Ez annyira jellemző, hogy a dolgozók akkor is kérik a párásító használatát, amikor az aktuális gyártási folyamat azt nem feltétlenül igényelné (offset nyomásnál például), mert így sokkal „frissebb” a levegő.

A rendszer teljes energia igénye 1,3 kW, vízfogyasztása kevesebb, mint 2 liter percenként.
A szivattyút időzítővel is elláttuk, a szakaszos permetezés ugyan valamelyest lassítja a páratartalom elérését, de növeli a homogenitást.

Pauker Nyomda pára szabályzás

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Cewe Nyomda páratartalom szabályozás

Mint a legtöbb nyomdában,úgy  a Cewe Color-nál is elsődleges szempont a legkiválóbb végtermék előállítása. Ehhez nyújt segítséget a magyarországon jól bevált Tecnocooling ipari párásító rendszer, ami egy páratartalom mérő segítségével szabályozza a nyomdacsarnok levegőjének ...

A páratartalom-szabályozás előnyös hatásai

A természetes anyagokkal dolgozó ipari szektorokban - a papírgyártásban, a textiliparban, nyomdaiparban, faiparban, a bútorgyártásban - és különböző ipari felületkezelési eljárásoknál nagyban befolyásolja a késztermék minőségét a felhasznált nyersanyagok és a környezet nedvességtartalma. Megfelelő páratartalom ...

Pharma Print Debreceni nyomda párásítás

A Pharma Print üzletpolitikája mindig is a csúcsminőséget helyezte fókuszba. Hogy az év 365 napján tudják megrendelőik részére garantálni a magas színvonalú szolgáltatást, állandó körülményekre volt szükségük.

Munkakörülmények javítása győri autóülés gyárban

 Kellemetlen és sok pénzbe kerül az, mikor a magas hőmérséklet miatt szüneteltetni kell a munkát, vagy nagyon sok pihenő időt kell beiktatni. Erre több cég is felfigyelt már, hogy a csarnokban a megfelelő hőmérséklet és páratartalom beállítása mennyire fontos.

 

Samsung Electronics Zrt. - raktár párásítás, páratartalom szabályzás

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Samsung Magyarország felkért minket egyik üzemük páratartalom szabályzására. A raktárhelyiségben nagyon fontos, hogy a páratartalom ne legyen túl alacsony. A kívánt értéket ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnokpárásítás (11), csarnok párásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), pormegkötés (8), páratartalom (8), porlefogás (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), ipari hűtés (5), páratartalom szabályzás (5), nyomda párásítás (5), iparipára (4), faipari párásítás (4), porlekötés (4), páratartalom mérő (4), csarnok hűtés (3), por megkötés (3), páraszabályzás (3), nyomda (3), nyomdaipari párásítás (3), istálló hűtés (3), bűzlefogás (2), nyomda ipari párásítás (2), szálló por megkötése (2)