Mátrai Erőmű Visonta Bánya

2014-12-05 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 1599 | címkék: porlefogás, porlekötés, ipari porlekötés, vízpermetes porlekötés

 Mátrai Erőmű Zrt Visonta bánya
A Visontai bányánál a surrantóknál keletkezett por sok éve okoz problémát a dolgozóknak, és a környezetnek egyaránt. Az osztályozó gépek, és a szállító szalag egyes szakaszait határoztuk meg kritikus pontként, ezért ide, a probléma gyökeréhez telepítettük a por lefogó rendszert.
Hosszas, többszöri egyeztetés alapján közösen határoztuk meg a párafüggöny nyomvonalát, a fúvókák helyét, méretét, és a szivattyúk helyét. A legnagyobb víz átfolyást biztosító, 0,5mm –es fúvókákat használtuk, 5 méter magasan rögzítve.
A fúvókák nagy száma (közel 200 db), és a vízhozam megkövetelte a professzionális, 12 l/perces, ipari árammal működő iCool Dynamic szivattyúk használatát. Ezek a szivattyúk még a rendkívül poros környezetben is tökéletes hatásfokkal működnek.
A legnagyobb problémát nem is a telepítés, és a nehéz megközelítés (az osztályozó gépek mellett a talaj nehezen járható, állványt nem tudtunk használni) okozta, hanem a kút víz szennyezettsége. 6 mechanikai szűrőt kellett telepítenünk, a betéteket így is 2 hetente kell cserélni. Ez anyagköltséget kevésbé, inkább karbantartási munkát jelent.
A rendszer nem igényelt vezérlést, az üzemeltetés manuálisan történik.
Megbízható, stabil porlekötő rendszert tudtunk átadni, ami tökéletesn ellátja a feladatát. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy azóta újabb megrendelést kaptunk a bányától bővítésre.

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Porlekötés Nádor utcai bontás során

 Porlekötés Nádor utcai bontás során

A nyáron végzett bontási munka a vártnál nagyobb szállóporral járt. A lakók panasza az engedélyt kiadó polgármesteri hivatalba is eljutott, a ki a munka beszüntetését követelte.
Ez persze óriási ...

Pormegkötés a Basalt Középkő Kőbányában

Az uzsai kőbánya igazi sikertörténet. Az első érdeklődő telefontól számított 10 nap múlva már egy több mint 100 fúvókából álló rendszer gondoskodott a szálló por megkötéséről.

A szálló por koncentrációjának hatékony csökkentése

A kőbányászat és kőfeldolgozó ipar jellegéből adódóan hatalmas mennyiségű szálló port szabadít fel. A szálló por amellett, hogy az emberi egészségre ártalmas, magas koncentrációban a látási viszonyokat is ronthatja, és növény- és ...

Szálló por megkötése párásítással

Párásító, ködképző rendszereink hatásos megoldást nyújtanak a szálló por mennyiségének csökkentésére és a levegő szűrésére, tisztítására.

A nagynyomású ködképző rendszerek biztosítják a legmegfelelőbb megoldást beltérben és kültéren egyaránt, a kezelt ...

Pormegkötés az Ürömi Kőbányában

Mint a legtöbb kőfejtő esetében, az Ürömi Flinstone Kőbányánál is komoly gondot okozott a nagy mennyiségű szállópor. Egyrészt a dolgozók egészségére jelentett veszélyt, másrészt pedig a környezetben élők panaszkodtak a folyamatos porra. Felmérést követően ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)