Keskeny Nyomda páratartalom szabályozás, vízlágyítás

2012-03-27 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 1880 | címkék: páratartalom szabályzás, nyomdaipari párásítás, ipari párásítás

Hosszas előkészületek után 2011-ben telepítettük a teljesen automatizált párásító rendszert a Keskeny Nyomdába. A Keskeny Nyomda Magyarország egyik vezető nyomdája, a refrenciaértéke kiemelten fontos volt számunkra.

15 mikronos szórófejeket választottunk, ami a legkisebb a palettánkon, vagyis a legfinomabb porlasztás érhető el vele. A vízcseppek ezáltal olyan kisméretűek, hogy 150 centiméteren belüll elpárolognak, így nincs cseppképződés. Nem érheti kár a nagy értékű Heidelberg típusú nyomdagép-sorokat.

A megfelelő páratartalom szabályozás érdekében speciális, időzítős magasnyomású (70-110 bar) szivattyút használtunk, szárazonfutás elleni védelemmel és bypass rendszerrel szerelten. Ez azért lényeges, mert az átlagos szivattyút hamar tönkretenné a gyakori ki-be kapcsolgatás. A légtérbe porlasztott víz mennyiségét a páratartalom mérő berendezés szabályozza, ami 1% pontosságal állítja be a kívánt értéket. Meglehetősen száraz volt a levegő (18%), így ahoz, hogy 55%-ot érjünk el, 50 darab fúvókát kellett beépítenünk, amelyek összesen 150 liter vizet porlasztanak óránként.

A beruházó a legegyszerűbb kivitelezésű, vonalsoros rendszer mellet döntött, de alapos megfontolás tárgya volt az Eurojet nevű mennyezeti ventiláros párásító egység is, vonalsorral kombinálva. Ez vízszintes irányba teríti a párát a plafontól 0,5 - 1 méter mafasságban mintegy 50-70 m2 területen. Előnye, hogy oldalirányban is 8 méterig párásít. Általában papírtárolóknál szoktuk használni, mert nagyon egyenletesen oszlatja a párát, rendkívül homogén hatás érhető el vele.

A csövek, és a fúvókák közé roppanógyűrűs kötőidomokat használtunk. Ez ugyan hátrány egy esetleges későbbi átalakításnál, viszont igen megbízható, tartós kötés, garantáltan cseppmentes.

A vonalsor elvezetésénél, és a fúvókák finomhangolásánál különös figyelmet fordítuttunk arra, hogy a páraeloszlás összhangban legyen a meglehetősen sűrűn elhelyezett nyomdagépekkel.

A végeredmény, hogy ma már a nyomda teljes területén homogén 55 %-os páratartalmat tudunk biztosítani. Így sem a nyomati elcsúszás, sem a teknősödés, sem az elektrosztatikus feltöltődés okozta selejt nem jelentenek többé gondot.

Joggal lehetünk rá büszkék, hogy a szakmai körökben maximalistának tartott Keskeny család is elégedett a végzett munkával. Úgy véljük, mára már meg is térült a beruházás, és hosszútávon biztosított, hogy a Keskeny Nyomda továbbra is a legmagasabb minőségű termékeket állítja elő.

 

Új hír: a Heidelberg Magyarország és a Keskeny Nyomda cégünktől rendelte meg az elsőként nyomdaipari felhasználásra kifejlesztett vízkezelő berendezést, melyről a későbbiekben adunk számot.

 

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Generál Nyomda párásítása Szegeden

A Dél-Alföld legnagyobb nyomdájának párásítására és páratartalom szabályozására 2011 tavaszán került sor. 

Kapitális Nyomda párástás

Kapitális Nyomda ipari párásítás.
A Debreceni Nyomdában a párásítás 2016 ban valósult meg. . Az új technológia többféle típusa közül itt az EuroJet készülékeket alkalmaztuk. Az eszköz 360 fokban teríti a párát, aminek hatékonyságát a belső, nagy teljesítményű ventilátor ...

Country Design bútorgyár üzemcsarnok párásítása

A kerecsendi Country Design bútorgyár három egymás mellet elhelyezkedő csarnokban állítja elő termékeit. A csarnokokban a különböző munkafázisok jól szervezetten és összehangoltan kapcsolódnak össze. A nyersanyag feldolgozástól egészen a kész termék ...

Suzuki Esztergom - gyártócsarnok párásítás

2013 júliusában kaptuk a felkérést a Suzuki Magyarországtól, hogy a lökhárító gyártó csarnokban biztosítsuk a megfelelő páratartalmat. A helyszín megtekintése után nyilvánvalóvá vált, hogy az optimális megoldás a közvetlen porlasztásos, ...

Séd Nyomda géptermének párásítása nagynyomású párásítóval

 Páraszabályzás a Séd Nyomda gépészeti termében

Idén a negyedik Nyomdaipari cég, aki az iCool rendszerét választotta a szekszárdi Séd Nyomda volt.

A pára ideális ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)