E-Press Kft. Szeged Nyomdacsarnok légnedvesítés

2012-09-21 | szerző: ipariparasitas | megtekintés: 2570 | címkék: nyomdai légnedvesítés, légnedvesítés, párásítás, nyomdai párásítás, mikro köd

 

Az E-Press Nyomda 2011-ben tesztelte a Tecnocooling nagynyomású párásító rendszerét. Próbaképpen a Mobicool nevű termékünket használta 2 héten keresztül. Ez egy saját tartályos mobil berendezés ventilátorral, amit álatalában kisebb helyiségekben, vagy kültéren szoktunk alkalmazni.


A cégvezető Engi Gábor a művezetőkkel egyetértésben arra a megállapításra jutott, hogy a rendszer náluk is tökéletesen alkalmas a cseppmentes párásításra. A tesztidőszakot egy helyszíni felmérés követte, az adatok felvétele után 20 perccel pedig már el is készült az ajánlat.


Vonalsoros, tehát ventilátor nélküli rendszert terveztünk. Viszonylag kis alapterületről volt szó ugyanis, nagyjából 4 méteres belmagassággal. A mennyezeti ventilátor (Eurojet) ideális lett volna, de költségcsökkentés miatt inkább az egyszerű vonalsor mellett döntöttünk.
Automatizálásra sem volt szükség, a kezelést a műszakvezető végezte manuálisan.
A bekapcsolás után 1 órával már 17%-kal nőtt a páratartalom.


60 m cső és 30 db, 15-ös fúvóka került beépítésre. A rendszer azóta is cseppmentesen üzemel, a szokásos karbantartáson kívül javítást nem kellett végeznünk.
Ez a szegedi nyomda is jó példa arra, hogy a közvetlen, nagy nyomáson történő porlasztás a legolcsóbb, és legegyszerűbb módja a légnedvesítésnek.


Az E-Press egyébiránt nem az első nyomda Szegeden, ahol a Tecnocooling rendszerét használják párásításra, páratartalom szabályzásra. A Generál Nyomda évek óta használja a rendszert, amellyel elmondásuk szerint maximálisan meg vannak elégedve. Szívesen is ajánljuk őket, ha valaki referenciát szeretne látni működő rendszereinkről.


Új hír, hogy a Heidelberg Magyarország cégünktől rendelte meg az elsőként nyomdaipari felhasználásra kifejlesztett vízkezelő berendezést, melyről a későbbiekben adunk számot.
 

 

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik.

 

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Büszkék vagyunk, hogy a Tecnocooling Kft. által telepítetett iCool ipari párásító rendszerekkel a nyomdaiparban 2016-ban átléptük a 100.000 m2 párásított nyomdacsarnok területet. A hazánkban elsőként magasnyomású ...

Cewe Nyomda páratartalom szabályozás

Mint a legtöbb nyomdában,úgy  a Cewe Color-nál is elsődleges szempont a legkiválóbb végtermék előállítása. Ehhez nyújt segítséget a magyarországon jól bevált Tecnocooling ipari párásító rendszer, ami egy páratartalom mérő segítségével szabályozza a nyomdacsarnok levegőjének ...

Pharma Print Debreceni nyomda párásítás

A Pharma Print üzletpolitikája mindig is a csúcsminőséget helyezte fókuszba. Hogy az év 365 napján tudják megrendelőik részére garantálni a magas színvonalú szolgáltatást, állandó körülményekre volt szükségük.

Minőség védelem a fafeldolgozásnál páratartalom szabályozással

 Faipari termékek előállítása nem egyszerű feladat. Sokat tanulják a mesterek és a mérnökök ennek minden apró lépését és mozzanatát.

Állami Nyomda biztonsági nyomdacsarnok párásítása

 A Magyar Állam biztonsági nyomdájában is iCool rendszert választottak! Tovább...

A Magyar Állami nyomdában az iparágban szokásos 50-60% közötti páratartalom biztosítása volt a cél. A ...

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

Porvédelem hulladékkezelésnél

Kapitális Nyomda párástás

Pályázható fejlesztés: állattartó telepek hűtése párásítással

Több mint 100.000 m2 párásított nyomdai alapterület

Porlekötés Nádor utcai bontás során

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

Üvegházak, fóliasátrak és termesztő telepek klimatizálása

A párásító rendszerek fontos szerepet játszanak a növénytermesztés ...

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Az adiabatikus illetve evaporatív léghűtés előnyei

Napjainkban a nyári hőség enyhítésére Magyarországon ...

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek eltarthatóságának növelése páratartalom-szabályozással

Az élelmiszerek tárolásakor legfontosabb szempont a frissesség megőrzése, ...

Horizontal separator

Címkék

ipari párásítás (35), párásítás (23), páratartalom-szabályozás (16), csarnokhűtés (14), páratartalom szabályozás (13), csarnok párásítás (11), csarnokpárásítás (11), adiabatikus hűtés (11), párahűtés (10), porlefogás (8), páratartalom (8), pormegkötés (8), nyomdai párásítás (7), légnedvesítés (7), istállóhűtés (6), nyomda párásítás (5), páratartalom szabályzás (5), ipari hűtés (5), iparipára (4), porlekötés (4), faipari párásítás (4), páratartalom mérő (4), istálló hűtés (3), páraszabályzás (3), por megkötés (3), nyomdaipari párásítás (3), csarnok hűtés (3), nyomda (3), szálló por megkötés (2), relatív páratartalom (2), szálló por megkötése (2)